Izraeli posztdoktori ösztöndíj lehetőség

Az Izraeli Tudományos Akadémia és az Izraeli Felsőoktatási Tanács pályázatot hirdet kiváló nemzetközi posztdoktor kutatók számára, a nemzetközi tudományos együttműködések és világszínvonalú kutatások támogatása céljából. Az ennek szellemében meghirdetett “Excellence Fellowship Program for International Postdoctoral Researchers in Israel” című ösztöndíj program keretében a pályázat kiírói Izraelben folytatott élvonalbeli kutatásokra kívánnak lehetőséget nyújtani maximum 20 főnek, vezető kutatók irányításával. Az ösztöndíjra valamennyi tudományterületről várnak olyan jelentkezőket, akik négy évnél nem korábban szerezték meg PhD fokozatukat, és valamelyik izraeli egyetemen kutatnának természettudományok-technológia-mérnöki tudományok-matematika (STEM) vagy bölcsészet- és társadalomtudományok területén.

A jelentkezési határidő 2021. október 1.

További információk a mellékelt tájékoztató anyagban, valamint az alábbi linkeken érhetőek el:

Call for Applications – IASH Postdoctoral Fellowships for Foreign Researchers in Israel: https://www.academy.ac.il/SystemFiles2015/IASH Foreign%20Postdocs Call for%20Applications -FINAL.pdf

Application Form – IASH Postdoctoral Fellowships for Foreign Researchers in Israel:
https://www.academy.ac.il/SystemFiles2015/FOREIGN POSTDOCS APPLICATION FORM 2022-2023- FINAL.docx

Friss Hírek

ke

2022. szeptember 30-án és október elsején a Szegedi Tudományegyetem Szeged és Hódmezővásárhely mellett, idén Baján is várja a tudomány iránt érdeklődő fiatalokat és családokat. Mintegy 500 oktató, kutató, csaknem 400 programjából választhat ki-ki a maga érdeklődési területének megfelelően. A rengeteg izgalmas lehetőség közötti eligazodást segíti nyomtatott tájékoztató kiadvány, külön honlap és telefonos applikáció is. Mindegyik elérhető a cikkben.