Fókuszban

Dr. Fráter Lóránd, a Szegedi Tudományegyetem egykori orvosprofesszorának digitális technikával készült képeiből nyílt állandó kiállítás az SZTE Biológia Intézetében. Az egyedülálló gyűjtemény örököse jóvoltából nemcsak az egyetem hallgatói és munkatársai, hanem a nagyközönség is megismerkedhet a modern, egyedi, kevert stílusú művekkel, melyet először a Reök-palota 2021. decemberében megnyílt kiállításán mutattak be. A kiállítás szabadon látogatható az Intézet nyitvatartási idejében (munkanapokon 8 és 17 óra között).

Az emberi történelem és kultúrhistória nagy pillanataiként, fordulópontjaiként írja le a Nobel-díj átadó ceremóniát húsz évvel ezelőtt megjelent könyvében Venetianer Pál. A 89. évét élő akadémikust és Karikó Katalin néhány vendégét kérdezve éltük át újra a stockholmi Nobel-hét 2023. december 10-i csúcspontjának kis és nagy pillanatait.

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.