GYIK

Kérdés:
„Nekem a szakdolgozatom anyaga képzi a TDK dolgozatomat. Az OTDK kiírás szerint a TDK dolgozatnak el kell térnie a szak- vagy diplomadolgozattól. Nem indulhatok a TDK-n?”

Válasz:

  • Az OTDT előírása alapján a TDK munka szövege legalább 5%-ban el kell hogy térjen a szak-, vagy diplomamunka szövegétől. Ez az 5% eltérés elérhető, ha a szak-, vagy diplomadolgozat elejére a kötelező rövid „Tartalmi Összefoglaló” fejezet bekerül (ilyen fejezet TDK dolgozatban nincs), plusz eredmény, táblázat, adatsor, ábra, diszkusszió elem, vagy bevezető elem kerül a szak-, vagy diplomadolgozatba.

  • Fontos, hogy a TDK dolgozat címe NE egyezzen meg a szak-, vagy diplomadolgozat címével!

Friss Hírek

Real_es_human_olvasatok_az_SZTE_kutatoival_a_sci-fi_vilagaban

Egyedülálló szabadon választható kurzust hirdetett az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. A sci-fi: Reál és humán olvasatok (XA0021-Sci-fi_ReHuO-sci-fi) nevű kurzus bármely nappali képzésben résztvevő hallgató számára felvehető. A két tanszék összefogása azt a célt tűzte ki, hogy a science fiction művek segítségével fejlessze a hallgatók interdiszciplináris gondolkodását.