MCC_Egyetemi_Program_Juniorkepzes_1

Hamarosan lezárul a Mathias Corvinus Collegium Juniorképzésének felvételi időszaka

2021-től a Szegedi Tudományegyetem és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) együttműködésével újabb lehetőségek nyílnak meg a tehetséges fiatalok előtt Szegeden. Az MCC negyedévszázados múlttal rendelkező tehetséggondozó intézmény, mely idén ősztől az SZTE-s hallgatók előtt is megnyitja kapuit.

Az első- és másodéves egyetemistáknak szóló Juniorképzés célja, hogy olyan magas színvonalú alaptudást biztosítson, amelyet tanulmányaik és jövőbeni karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A nyár folyamán már több SZTE-s diák is felvételt nyert a programba a legkülönfélébb karokról.

Mit érdemes tudni a Juniorképzésről?


  • Egyetemi tanulmányok mellett végezhető
  • Ingyenes Széchenyi téri lakhatás az MCC lakásokban
  • Kiemelt hangsúlyt kap a kreatív, nyitott, megoldásközpontú gondolkodásmód kialakítása, valamint a vitakultúra, érveléstechnika, önismeret fejlesztése
  • Kiváló szakemberek, hazai és nemzetközi oktatók kísérik figyelemmel a résztvevők tanulmányait és egyéni karrierútját
  • A jelentkezők neves szaktekintélyektől tanulhatnak, érdeklődésüknek megfelelően bővíthetik ismereteiket, és több idegennyelvből választhatnak kedvükre
  • Nemzetközi ösztöndíjprogramjaik által a jelentkezők a legrangosabb külföldi egyetemeken fejleszthetik tudásukat

A Juniorképzésre jelentkezni 2021. szeptember 12-ig lehet.

A felvételi eljárás részleteiről és folyamatáról bővebb információ itt olvasható: www.mcc.hu/juniorkepzes-felveteli. Az MCC-vel kapcsolatos hasznos információt az MCC honlapján: www.mcc.hu, valamint az MCC Egyetemi Program Facebook oldalán.


SZTEinfo

Friss Hírek

Real_es_human_olvasatok_az_SZTE_kutatoival_a_sci-fi_vilagaban

Egyedülálló szabadon választható kurzust hirdetett az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. A sci-fi: Reál és humán olvasatok (XA0021-Sci-fi_ReHuO-sci-fi) nevű kurzus bármely nappali képzésben résztvevő hallgató számára felvehető. A két tanszék összefogása azt a célt tűzte ki, hogy a science fiction művek segítségével fejlessze a hallgatók interdiszciplináris gondolkodását.