weboldal_nyito_campusmundi

Pályázz a Campus Mundi szakmai gyakorlati ösztöndíjra

A felsőoktatásban részt vevő hallgatók számára hirdet Campus Mundi ösztöndíjakat a Tempus Közalapítvány a 2021/22-es tanévben megvalósuló külföldi részképzésre, szakmai gyakorlatra és rövid tanulmányutakra.

Szívesen utaznál külföldre, akár még Európán kívülre is? Amennyiben úgy véled, hogy szakmai szempontból többet jelent, ha külföldön végzed el a szakmai gyakorlatod, akkor mindenképp pályázz a Campus Mundi pályázatára!

 

A Campus Mundi egyfajta kiválósági ösztöndíj, amely egy 2016 óta megvalósuló mobilitási program. A pályázat kiemelten magas összegű ösztöndíjat kínál a nyertesek számára. A program célja a felsőoktatás minőségének javítása, különös tekintettel a foglalkoztathatóságra, valamint a felsőoktatási intézmények, elismertségének növelésére. A program egyrészt a nemzetközi hallgatói mobilitást, másrészt a nemzetköziesítést helyezi a középpontba.

 

A program kapcsán több mobilitási típus is megvalósulhat: külföldi részképzés, külföldi szakmai gyakorlat, rövid külföldi tanulmányút, vagy épp államközi egyezményeken alapuló külföldi részképzés. A program részletei a Szegedi Tudományegyetem honlapján találhatóak. A pályázat emellett alkalmat teremt a hallgatóknak arra, hogy a kötelező szakmai gyakorlatukat külföldön töltsék, mindezt az ösztöndíj támogatásával. A kötelező szakmai gyakorlaton kívül, további lehetőségei vannak a hallgatóknak: diploma utáni szakmai gyakorlat, szociális ösztöndíj, valamint a tartósan beteg hallgatók akár kiegészítő ösztöndíjra pályázhatnak.

 

A Campus Mundi szakmai gyakorlat ösztöndíjnak köszönhetően a hallgatók bekapcsolódhatnak egy szervezet vagy cég munkájába, Európában, vagy akár más, Európán kívüli országban is. Ezen felül a mester- és PhD-képzésben résztvevők még kutatási tevékenységre is pályázhatnak. Egy külföldi multinacionális cégnél töltött néhány hónap vagy külföldi kutatási tevékenységhez csatlakozás, a szakmai fejlődés mellett minimum 200.000 ft ösztöndíjjal is jár havonta. További összegekről és a pályázati felhívásról itt tájékozódhatnak az érdeklődők.


  • A támogatás 2021. június 1. és 2022. február 28. között megvalósuló szakmai gyakorlatra vonatkozik.
  • A pályázás folyamatos, de érdemes a kiutazás előtt 2-3 hónappal beadni a jelentkezést.
  • A pályázónak vidéki lakcímkártyával, vagy vidéki egyetemi aktív hallgatói jogviszonnyal kell rendelkeznie (nem pályázhatnak budapesti és Pest megyei lakcímmel és képzési hellyel rendelkező hallgatók)
  • A támogatható időszak Európán belül 3 hónap, Európán kívül 1 hónap.

Az ösztöndíj elnyerésének első fontos lépése a cégek, szervezetek felkeresése. Az ideális hely megtalálásában segítségül szolgálhat a következő cikk. Ha minden feltétel adott, akkor nincs más teendő, mint a Campus Mundi pályázat benyújtása.


Pályázni a https://mundi.scholarship.hu/ felületen lehet.


További információ a pályázattal kapcsolatban ide kattintva érhető el.

 

Az SZTE hallgatói számára is meghirdetett Campus Mundi ösztöndíj felhívások emellett a www2.u-szeged.hu/kulugy/ honlapon is elérhetők.

SZTEinfo

Friss Hírek

2

Tisztelettel felhívjuk fiatal kutatóink figyelmét az Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs
Kiválósági Központ - Molekuláris Biológia, Bionika és Biotechnológia Kompetenciaközpont keretein
belül meghirdetett belső pályázati felhívásra.