pfnyit

Minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja az SZTE a pótfelvételizőket

A Szegedi Tudományegyetem pótfelvételit hirdet azok számára, akik nem jelentkeztek a 2022-es általános felsőoktatási felvételi eljárás során; vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. A hagyományos önköltséges képzések mellett az idei pótfelvételin, számos képzésen lesz lehetőség államilag finanszírozott helyekre is jelentkezni.

A Szegedi Tudományegyetem által a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések már elérhetők. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2022. augusztus 5-ig. A pótfelvételi során már csak egyetlen képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel az általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. A 2022. évi felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárainak megállapítása várhatóan 2022. augusztus 24‐ig megtörténik, ekkor dől el, ki kerül be az általa megjelölt képzésre.

A 2022. évi pótfelvételi tudnivalók, a jelentkezési útmutató elérhető ezen a linken. A meghirdetett szakok teljes listája itt olvasható. pfweb

A 2022-es központi felvételi eljárásban a már felvételt nyert több mint 6074 új hallgató mellé további elsőéveseket vár a Szegedi Tudományegyetem. Pótfelvételit hirdet az Állam-és Jogtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Fogorvostudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar. A legtöbb szakon a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar és a Természettudományi és Informatikai Kar hirdet pótfelvételit.

A Szegedi Tudományegyetemen 441 alap, mester, osztatlan és felsőoktatási szakképzésen, nappali és levelező tagozaton valamint távoktatási formában kínál pótfelvételi lehetőséget. A pótfelvételi során állami ösztöndíjas és költségtérítéses képzéseket is hirdet az intézmény. potfelveteli_2022_1

AZ SZTE a 2022 szeptemberében induló tanévre, minden eddiginél több államilag finanszírozott hellyel várja a pótfelvételizőket.

A Szegedi Tudományegyetem, mint az ország legzöldebb egyeteme, papír alapú értesítést nem küld, a felvettek e-mailben kapnak értesítést a tanulmányok megkezdéséhez szükséges tudnivalókról, és az intézmény a http://u-szeged.hu/felvettek oldalán keresztül is tájékoztatja új hallgatóit.

A beiratkozást, a tavaly bevezetett, idén ismételten használható, Messengeren elérhető chatbot segíti majd. A személyes beiratkozásra 2022. augusztus 29. és szeptember 2. között kerül majd sor, az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

A középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését, és későbbi szakmai fejlődését szolgálja a Szegedi Tudományegyetem START ösztöndíj-programja is.

SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István, Grafika: Gór-Nagy Gábor

Friss Hírek

2

Tisztelettel felhívjuk fiatal kutatóink figyelmét az Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs
Kiválósági Központ - Molekuláris Biológia, Bionika és Biotechnológia Kompetenciaközpont keretein
belül meghirdetett belső pályázati felhívásra.