pexels-couleur-2302908

XV. Lótusznapok a 100 éves Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében

Távol-Keleti hangulat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében - XV. alkalommal rendezik meg a Lótusznapokat Szegeden. A július 30-án és 31-én tartandó esemény középpontját most is az indiai lótuszvirág képezi, amely ilyenkor látható teljes pompájában. Az ázsiai hangulat megidézéséről színes programmal gondoskodnak a szervezők.

A kétnapos esemény nemcsak az indiai kultúra iránt érdeklődőket célozza meg, hanem a koreai, a kínai és a japán világ hagyományaiba is betekintést enged az odalátogatóknak. A kiváló hangulatot tehetséges művészek garantálják, akik Távol-Keleti hangszereken különböző, meditációra és relaxálásra alkalmas zenéket játszanak, emellett pedig egyedi, ám annál finomabb ételeket és italokat is kipróbálhatnak majd a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe érkezők.

 

Mindezeken felül a rendezvényen központi szerepet kap a jóga és a harcművészet, de hennafestésre és kézműves foglalkozásokra is sor kerül. A virágok szerelmesei pedig egy különleges séta keretében ismerkedhetnek meg az ázsiai, azon belül is a japán növényvilággal.

 

A részletes program itt IDE kattintva tekinthető meg.

SZTEinfo - Pósa Tamara

Friss Hírek

Real_es_human_olvasatok_az_SZTE_kutatoival_a_sci-fi_vilagaban

Egyedülálló szabadon választható kurzust hirdetett az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. A sci-fi: Reál és humán olvasatok (XA0021-Sci-fi_ReHuO-sci-fi) nevű kurzus bármely nappali képzésben résztvevő hallgató számára felvehető. A két tanszék összefogása azt a célt tűzte ki, hogy a science fiction művek segítségével fejlessze a hallgatók interdiszciplináris gondolkodását.