pexels-couleur-2302908

XV. Lótusznapok a 100 éves Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében

Távol-Keleti hangulat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében - XV. alkalommal rendezik meg a Lótusznapokat Szegeden. A július 30-án és 31-én tartandó esemény középpontját most is az indiai lótuszvirág képezi, amely ilyenkor látható teljes pompájában. Az ázsiai hangulat megidézéséről színes programmal gondoskodnak a szervezők.

A kétnapos esemény nemcsak az indiai kultúra iránt érdeklődőket célozza meg, hanem a koreai, a kínai és a japán világ hagyományaiba is betekintést enged az odalátogatóknak. A kiváló hangulatot tehetséges művészek garantálják, akik Távol-Keleti hangszereken különböző, meditációra és relaxálásra alkalmas zenéket játszanak, emellett pedig egyedi, ám annál finomabb ételeket és italokat is kipróbálhatnak majd a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjébe érkezők.

 

Mindezeken felül a rendezvényen központi szerepet kap a jóga és a harcművészet, de hennafestésre és kézműves foglalkozásokra is sor kerül. A virágok szerelmesei pedig egy különleges séta keretében ismerkedhetnek meg az ázsiai, azon belül is a japán növényvilággal.

 

A részletes program itt IDE kattintva tekinthető meg.

SZTEinfo - Pósa Tamara