OKF_2022_logo

Sajtófotó-kiállítással nyit az Őszi Kulturális Fesztivál a Szegedi Tudományegyetemen

Az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Iroda huszonhatodik alkalommal rendezi meg az egyetem összművészeti programját, az Őszi Kulturális Fesztivált, amely 2022. október 3-án, a Szegedi Tudományegyetem NKI fotóriportereinek a kiállításával nyit.

Az SZTE másfél hónapig tartó őszi rendezvénysorozatának célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be az egyetem és Szeged közönsége előtt.


Az SZTE Őszi Kulturális fesztivál programját évről-évre úgy állítják össze, hogy minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztálynak, érdeklődési körnek nyújtsanak programlehetőséget. A műfaji sokszínűség mellett a másik legfontosabb szempont az igényesség, az értékközvetítés, a kulturális élményeken alapuló közösségépítés.

meghivo_OKF_2022

Az SZTE 26. Őszi Kulturális Fesztivál hivatalos megnyitóját 2022. október 3-án, hétfőn 18:00 órától tartják az egyetem Dugonics téri központi épületében. Az esemény egyben a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság fotóriportereinek kiállításmegnyitója. Bobkó Anna, az SZTE NKI sajtókapcsolatokért felelős irodavezető-helyettese, Sahin-Tóth István, az SZTE NKI kreatív munkatársa és Molnár Dóra, az NKI gyakornoka "Sajtófotók a Szegedi Tudományegyetemről" címmel mutatják be képeiket a nagyközönségnek.


Az agyműtéttől a gólyaesküig, a laborbeli műhelymunkától a családi napig terjed a sajtófotók témája. A műtők, laboratóriumok, „titkos egyetemi” helyiségek világa tárul fel az SZTE NKI fotóriporter kollégáinak objektívjén keresztül. Ahova az átlagemberek csak a Kutatók Éjszakáján nyerhetnek betekintést, ott hétköznapi vendégek az egyetem sajtós csoportjának fotósai és újságíró munkatársai. A fotósok feladata, hogy kamerájukkal is megörökítsenek minden fontos pillanatot az intézmény életében. Legyen szó az elsőéves gólyák érkezéséről, a 100 éves professzor köszöntéséről, fejlesztésekről, kiemelt protokoll vendégekről. Az SZTE 26. Őszi Kulturális Fesztivál sajtófotó-kiállításának látogatói "találkozhatnak" Nobel-díjas tudósokkal, oktatókkal, hallgatókkal, az egyetemi közösség tagjaival.


A fesztivált Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellája, a kiállítást Prof. Dr. Zakar Péter, nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettesnyitja meg.


A tárlat különlegessége, hogy a képaláírásokhoz tartozó QR kódokon keresztül elolvashatják az adott fotóhoz kapcsolódó újságcikket.

Az SZTE sajtófotó-kiállítása megtekinthető 2022. december 20-ig, munkanapokon 08.00 és 20.00 óra között.


A 26. Őszi Kulturális Fesztivál programjai már szeptember 29-én, csütörtökön elstartolnak.


7 hét, 60 helyszín, 300 program! Ősz – művészet – összművészet!


A részletes programfüzet ide kattintva elérhető.


További részletek az ÖKF honlapján ide kattintva olvashatók.


SZTEinfo

Friss Hírek

2

Tisztelettel felhívjuk fiatal kutatóink figyelmét az Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs
Kiválósági Központ - Molekuláris Biológia, Bionika és Biotechnológia Kompetenciaközpont keretein
belül meghirdetett belső pályázati felhívásra.