nyilt_nap_nyito_kep

Nyílt nap és szülői értekezlet a szegedi egyetemen

Január 28-án nyílt napra és szülői értekezletre várja az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. Az SZTE több mint 550 képzése mellett szó lesz a felvételi változásokról, ösztöndíjakról, nyelvtanulási és lakhatási lehetőségekről. A felvételizők a jelentkezési lap kitöltésében is segítséget kapnak.

A középiskolásokat, szüleiket, a középiskolai vezetőket, oktatókat, pályaválasztási tanácsadókat 10 órakor Prof. Dr. Gellén Klára köszönti. Az SZTE oktatási rektorhelyettesének általános tájékoztatójából mindent megtudhatnak az érdeklődők az SZTE előnyei mellett a nemzetközi EUGLOH konzorciumról és a Coursera nyújtotta lehetőségekről. A tájékoztatóból kiderül, hogy milyen hazai és külföldi ösztöndíj-lehetőségek, csereprogramok, sportolási és kikapcsolódási lehetőségek várják az SZTE-re jelentkezőket.

A nyílt napon az Oktatási Hivatal a felvételi változásokról és a felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról tart tájékoztatót, majd bemutatkozik az SZTE Junior Akadémia, a Diákhitel Központ Zrt. és a Mathias Corvinus Collegium.

Regisztráció és részletes program az SZTE Felvételi oldalon.

SZTEinfo

Friss Hírek

Real_es_human_olvasatok_az_SZTE_kutatoival_a_sci-fi_vilagaban

Egyedülálló szabadon választható kurzust hirdetett az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. A sci-fi: Reál és humán olvasatok (XA0021-Sci-fi_ReHuO-sci-fi) nevű kurzus bármely nappali képzésben résztvevő hallgató számára felvehető. A két tanszék összefogása azt a célt tűzte ki, hogy a science fiction művek segítségével fejlessze a hallgatók interdiszciplináris gondolkodását.