Online_kurzusok_a_Pasteur_Intezet_szervezeseben

Online kurzusok a Pasteur Intézet szervezésében - az SZTE hallgatói is hozzáférhetnek

A Szegedi Tudományegyetem és a párizsi központú Pasteur Intézet közötti együttműködés alapján az SZTE-s polgárok is hozzáférést kaptak az Intézet által szervezett online kurzusokhoz. A kurzusok a mikrobiológiai, immunológiai, járványtani és újabban a géntechnikai kutatások egyik fellegvárából érkeznek. A részvételhez biológiai, orvostudományi vagy ezzel egyenértékű tudományos végzettség erősen ajánlott, de a képzések bárki számára nyitottak.

A Pasteur Intézetet független, nonprofit szervezetként, magánalapítványból hozták létre, és napjainkban is alapítványi formában, magántulajdonú kutató- és oktatóhelyként működik. A Párizs szívében, öt hektáros területen fekvő központi intézethez a világ 25 országában 32 különböző kutatóhely tartozik, ezek igen szoros tudományos kapcsolatban vannak az anyaintézettel. Az intézet 10 Nobel-díjas kutatóval büszkélkedhet.

A kurzusokhoz a megadott időszakban lehet csatlakozni. Az ingyenes regisztráció után hozzáférést kaphatunk a szakértői videókhoz, a videókkal kapcsolatos kvízekhez és egy közösségi menedzser által animált fórumhoz. Ezek mellett aktív webináriumot is szerveznek, ahol az érdeklődők kapcsolatba léphetnek a kurzusvezetőkkel és választ kaphatnak kérdéseikre. Díj ellenében lehetőség van záróvizsgát is tenni, így megszerezhető az Institut Pasteur digitális diplomája a fertőző betegségek területén (DNM2IP). Ennek a menete itt érhető el.

Az érdeklődők a következő kurzusokon vehetnek részt:

Rabies

Vezetője: Hervé Bourhy et Noël Tordo
Időszaka: 2022 november 08, és 2023 february 14,
Regisztrálni 2023 Február 7-ig lehet.

Resistance to antibacterial agents

Vezetője: Béatrice Berçot, Patrick Trieu-Cuot and Didier Mazel
Időszaka: 2023 January 10, 2023 March 14,
Regisztrálni 2023 Március 7- ig lehet.

Epigenetics

Vezetője: Germano Cecere
Időszaka: 2023 February 15, és 2023 April 18,
Regisztrálni 2023 Aprilis 11-ig lehet.

Tuberculosis

Vezetője: Howard Takiff
Időszaka: 2023 February 1, és 2023 April 4
Regisztrálni 2023 Március 28 ig lehet.

Advances in Stem Cell Biology

Vezetője: Shahragim Tajbakhsh
Időszaka: 2022 April 14 és 2023 April 13,
Regisztrálni 2023 April 7-ig lehet.

A Pasteur Intézet által szervezett online kurzusok, itt tekinthetőek meg.

 

SZTEinfo

Borítókép Online kurzusok a Pasteur Intézet szervezésében - az SZTE hallgatói is hozzáférhetnek: Fotó: pexels.com

Friss Hírek

Real_es_human_olvasatok_az_SZTE_kutatoival_a_sci-fi_vilagaban

Egyedülálló szabadon választható kurzust hirdetett az SZTE TTIK Biotechnológiai Tanszék és az SZTE BTK Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék. A sci-fi: Reál és humán olvasatok (XA0021-Sci-fi_ReHuO-sci-fi) nevű kurzus bármely nappali képzésben résztvevő hallgató számára felvehető. A két tanszék összefogása azt a célt tűzte ki, hogy a science fiction művek segítségével fejlessze a hallgatók interdiszciplináris gondolkodását.