Szegedert_Alapitvany_nyito

Átadták a Szegedért Alapítvány elismeréseit – a szegedi egyetem kiválóságai a díjazottak között

Március 9-én, a Szegedi Nemzeti Színházban vette át a Szegedért Alapítvány fődíját Dr. Varga Endre traumatológus, az SZTE professzora. A tudományos kuratórium díját Prof. Dr. Tamás Gábor biológus, a művészeti kuratórium díját Németh György fotográfus, a társadalmi-állampolgári kuratórium díját Szűcsné Kolonics Erika közművelődési szakember nyerte el idén.

A Szegedért Alapítvány díjátadó gáláján, 2024. március 9-én a Szegedi Nagy Árvíz 145. évfordulójára is emlékeztek. A város legrégebbi civil egyesületének hagyományos rendezvényén Kovács Tamás gazdasági alpolgármester köszöntötte a vendégeket, majd Debreczeni Flóra, az alapítvány ötletgazdája, Debreczeni Pál lánya mondott beszédet.

galeria_szegedertalapitvany
Nézze meg a díjátadó gálán készült fotókat! A képre kattintva galéria nyílik. Fotók: Bobkó Anna

Az alapítvány fődíját idén Dr. Varga Endre traumatológus, a Szegedi Tudományegyetem professzora kapta. A tudományos kuratórium díját Prof. Dr. Tamás Gábor biológus, a művészeti kuratórium díját Németh György fotográfus, a társadalmi-állampolgári kuratórium díját Szűcsné Kolonics Erika közművelődési szakember nyerte el idén.

A gála elején Gömöri Krisztián, a Szegedi Nemzeti Színház művésze szavalt, a második felében a Budapest Bár zenekar adott koncertet.

SZTEinfo

Fotó: Bobkó Anna

A témáról korábban írtuk: https://u-szeged.hu/sztehirek/2024-marcius/itt-akarok-tenni-prof-dr-varga-endre-a-szegedert-alapitvany-idei-fodijasa

Friss Hírek

A tudás titkos kertje című kiállítás megnyitóján. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A Szegedi Tudományegyetem egyik legrégibb ősnyomtatványa, egy 1483-ban kiadott természetrajzi munka és több száz muzeális értékű könyv is része annak a kollekciónak, amely a Növénytani Intézet Gyűjtemény néven vált elérhetővé az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. A régi könyvekből A tudás titkos kertje címmel kiállítást is válogattak a könyvtár és az SZTE Növénybiológiai Tanszék munkatársai.