DSC_0221szaok_felveteli1

Szóbeli felvételi meghallgatást tartottak a szegedi orvosi karon

A felvételizőknek és a felvételiztetőknek is újdonság volt az orvoskarokon ismét bevezetett szóbeli meghallgatás. Tartalmát tekintve teljesen megújult a program, hiszen nem szakmai tantárgyakból tettek fel kérdéseket, hanem a motivációs témakörön kívül szituációs feladatokban is próbára tették a jelentkezőket.

A négy magyar orvosképző kar hosszas előkészületek és részletes egyeztetések után állapodott meg az egységes tartalomról. Ezen felül külön jelentős kihívást jelentett az esemény megszervezése. 2024. április 20-án, szombaton egyetlen nap alatt zajlott le a meghallgatás, 488 diák kapott meghívást 27 bizottság elé, amelyeknek klinikus, oktató, medikus és adminisztratív tagjai is voltak.

 szobeli_felv_diakok

A Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központ adott helyet a rendezvénynek, ahová a felvételizők jelentős része szüleivel érkezett. Számukra a központ aulája volt a várakozási és az elválási pont. Az egyes időetapokra érkező középiskolások az AudMed előadóban kaptak megnyugtató felkészítést, és onnan kísérték őket a bizottságok elé.

A kísérők a várakozás ideje alatt megtekinthették a Skills Központ mentőautó szimulátorát, a karról készült ismeretterjesztő filmeket, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete pedig újraélesztés bemutatót tartott, amelyen a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatták tudásukat. A SZOE standjánál lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre az egészségről.

szaok_felveteli3

Öröm volt látni, ahogy a belépéskor néha megszeppent arcokon kifelé már fülig érő mosoly volt a jellemző. Néhány vélemény tőlük:

„Az elején még nagyon izgultam, de a bizottság kedves volt, így összességében nagyon jól éreztem magam.”

„Kicsit meglepődtem a szituációs feladaton, nem ilyenre számítottam, de úgy érzem, sikerült jól megoldanom.”

„Nagyon jól éreztem itt magam a szüleimmel együtt, örülök, hogy ide jelentkeztem első helyen.”

A bizottsági tagoktól azt hallottuk, hogy kevés kivételtől eltekintve felkészült, rátermett diákokkal beszélgettek.

szaok_Felveteli2

A nap végén, az eredmények kiértékelése után Dr. Lázár György professzor, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar (SZAOK) dékánja minden munkatársnak megköszönte a rendezvény sikere érdekében tett erőfeszítéseit. Az esemény hozzájárult az SZTE SZAOK hírnevének növeléséhez.

Szöveg és fotó: SZTE SZAOK


esza_felso

Számold ki a pontjaid!



Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!







Hallgatóink mondták

Zadori_BenceZádori Bence – BTK – Kommunikáció-és médiatudomány

Szeged az Alföld fővárosa. Nem olyan nagy és túlcifrázott, mint Budapest, és ez az élmények, az ismerkedés javára szolgál. AZ SZTE pedig sokkal gyakorlatiasabb képzést ad a legtöbb egyetemnél, ami a választott szakom (kommunikáció- és médiatudomány) számára elengedhetetlen. És hogy miért a #sztekomm? Mert túlságosan érdekel a világ és ezt itt különösen díjazzák.

 


Momen BadarnaMomen Badarna – ÁJTK – international relation

Elsősorban az egyetem nyújtotta ösztöndíj miatt jöttem Szegedre Palesztinából. Miután jobban utánanéztem a képzésnek, megtaláltam, hogy a Szegedi Tudományegyetem világviszonylatban is a legjobb 100 egyetem között van. Ezután nem volt kérdés, hogy én is itt szeretnék tanulni. A város is nagyon szép és igazán diákbarát.




További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.