2022

Helyszín: SZTE TTIK Biológia Intézet Szent-Györgyi Terem

Időpont: 2022. 11. 11. 11:00 óra

Az SZTE Biológia Intézet meghirdeti a
„Bármi, ami biológia” című Rajz- és Festménypályázatát,

 

melyen az SZTE Biológia Intézethez kapcsolódó bármely hallgató és munkatárs nevezésére számítunk!

Nagy sikerrel, 2022. június 24-én, csaknem 70 fő részvételével került megrendezésre a magyar extracelluláris vezikula (EV) kutatók I. szimpóziuma, a Magyar Farmakológia Társaság HSEV szekciója szervezésében, melynek házigazdája a Semmelweis Egyetem volt.

A pályázat címe: Úttörő megoldások a restaurációs ökológia jelenkori kihívásaira – mozaikos és másodlagos élőhelyek, új degradációs formák
Csoportvezető: Dr. Tölgyesi Csaba

Az SZTE - Egyetemi Tavasz 2022 Programsorozat keretén belül az SZTE-TTIK Biológia Intézet Önálló programja:


15.30 Li Gábor Nyitott szemmel címû fotókiállításának megnyitója
Megnyitja: Prof. Dr. Gácser Attila intézetvezetõ egyetemi tanár (SZTE TTIK)

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézete fotókiállítást szervezett. Dr. Honti Viktor természetfotós „Az Alföld madárvilága” című tárlata február 10-én nyitott meg az Intézet első emeletén, és április elsejéig látogatható minden hétköznap 8-18 óra között.

A workshop célja:

A szakmai workshop célja a Doktorandusz hallgatók, Doktorvárományosok, végzett PhD hallgatók munkaerő piaci lehetőségeinek felmérése a Baja és környéke régióban. A szakmai konferencián megjelenő kutatási területek: agrártudomány, biológia és kémiai tudományok, élelmiszermérnökség tudományterületei, környezettudomány tudományterületei. A szakmai rendezvényen, olyan Doktorandusz hallgatók, Doktorvárományosok, végzett PhD hallgatók kutatási területeinek, szakmai rátermettségének bemutatását tűztük ki célul, akik potenciális lehetőséget jelenthetnek azon cégek számára, melyek a minőségi tudás birtokában álló leendő diplomás munkaerőt monitorozzák a munkaerő piacon. A rendezvény egyben kapcsolat teremtésre is alkalmat ad a leendő friss munkaerő és a cégek között.

Azon gondolkozol, hogy az SZTE TTIK-n tanulj tovább? Gyere el kari nyílt napunkra, és tudj meg többet képzéseinkről!

Pályázati kiírások jelentek meg az élettudományok (agrár, biológiai, orvosi) területén tevékenykedő kiváló PhD és TDK hallgatók számára a Stephen W. Kuffler Kutatási Alapítványtól.

Pályázati határidő: 2022. január 31.

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.