learning-3245793_1280

HÉTVÉGI, ON-LINE FELVÉTELI ELŐKÉSZÍTŐ TANFOLYAMOT IDÍTUNK KÖZÉPISKOLÁSOK SZÁMÁRA

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézete középiskolások számára felvételi előkészítő tanfolyamot indít biológia tárgyból.

A felkészítő tanfolyam 4 online és 1 jelenléti alkalmat foglal magában, mindegyik alkalom 4 órás foglalkozást jelent. A foglalkozások keretében a diákok egyetemi oktatók segítségével dolgoznak fel egy-egy nagyobb tematikus anyagrészt. A tanfolyam foglalkozásai kéthetente szombatonként, kétszer 2 órás, azaz összesen 4 órás tematikus blokkok köré szerveződnek. Sok éves tapasztalattal rendelkező oktatóink kiemelt figyelmet fordítanak a nehezebb anyagrészekre, komplexebb feladatokra, törekednek arra, hogy segítsék az összefüggések megértését és a tananyagot a diákokkal minél interaktívabb módon dolgozzák fel.

Az online foglalkozásokat Zoom platformon tartjuk, a Zoom meghívót és linket, amellyel a foglalkozáshoz csatlakozni lehet az órát megelőzően küldjük ki a résztvevőknek.

Az első online órát 2023. november 4.-én, szombaton, 9:00-13:00 között tartjuk. A további online órák időpontja:

2. online alkalom 2023. november 18. 9:00-13:00

3. online alkalom 2023. december 2. 9:00-13:00

4. online alkalom 2023. december 16. 9:00-13:00

Az 5. foglalkozás már jelenléti alkalom (2024. január 20.) , amelyet a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézetének épületében tartunk (cím: 6726 Szeged Középfasor 52.) Ezen a foglalkozáson kísérleteket végeznek a résztvevők, feladatokat oldanak meg, végül egy írásbeli tesztet írnak.

A felkészítő tanfolyamot záró tesztet legalább 75% eredménnyel teljesítő diákok, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karának biológia vagy biomérnöki alapszakjára továbbá osztatlan biológia tanárszakjára történő jelentkezés esetén 25 intézményi pontban részesülnek a felvételi eljárásban.


A tanfolyamra jelentkezni az egyetem Modulo rendszerében lehet, az alábbi linkre kattintva:

https://modulo.etr.u-szeged.hu/Modulo2/jelentkezes2024

A tanfolyam teljes egészében ingyenes!

Jelentkezési határidő: 2023. november 3.

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.