Szórakozási, kikapcsolódási lehetőségek

Biológus Szakest

https://www.facebook.com/biologusszakest

A Biológus Szakest egy félévente megrendezésre kerülő egész estés vetélkedő, ahol a hallgatók professzorokkal, oktatókkal és doktoranduszokkal karöltve versenyezhetnek csapatokban egymással, különféle szórakoztató tudományos és ügyességi feladatokat teljesítve.

 

Biol Buli

https://www.facebook.com/BIOLBULI

Számos szórakozási lehetőség közül a biológus hallgatók egyik kedvelt eseménye a Biol Buli, mely félévente több alkalommal is megrendezésre kerül.

 

SZTE Füvészkert

https://fuveszkert.u-szeged.hu/hu/

Az SZTE Füvészkert lenyűgöző növénygyűjteményei mellett számos rendezvénynek ad otthont az év során (Lótusz napok, Levendula napok, Rovarfogó Növények Napja, Gombásznap, stb.). A hallgatók nem csak egyetemi gyakorlataik során látogatják a Füvészkertet, kedvelt kikapcsolódási pont is, köszönhetően annak, hogy a Biológia Intézet közelében helyezkedik el.

 

Városi Sportuszoda és Sportcsarnok

http://www.szegedsport.hu/intezmenyek/varosi-sportuszoda

Újszegeden található a Városi Sportuszoda és Sportcsarnok, mely az edzési lehetőségek mellett gyakran sportesemények helyszínéül is szolgál.

 

Napfényfürdő Aquapolis Szeged

http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/hu/fooldal/ 

Újszegeden, a Belvárosi-híd lábánál található a Napfényfürdő Aquapolis Szeged fürdőkomplexum, mely kedvező áron kínál uszodai bérleteket az SZTE hallgatói számára.

 

Újszegedi Erzsébet-liget, Tisza-part, Holt-Maros

A Biológia Intézet zöld övezetben helyezkedik el, számos kedvelt kikapcsolódási pont található az épület közvetlen környezetében. Az Erzsébet-liget sportolási lehetőségeket is nyújt: futópálya, sportpályák, sétányok állnak a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékok ideje alatt az Újszegedi Színpadon is számos előadás látogatható. Pár percnyi sétára a Tisza-part és a Holt-Maros található.

Evezés

A Tisza folyó remek lehetőséget ad szegeden a vízi sportok kedvelőinek a kikapcsolódásra. Az egyetemi órák közt megtalálható az evezés, mint testnevelési kurzus, melynek a Szegedi Vízisport Egyesület ad helyet. Az egyetem keretein kívül is lehet kikapcsolódásként a Tiszán evezni. Ehhez a Foka ÖkoKikötőben bérelhető kajak, illetve kenu.

Friss Hírek

Füveszkert

Különleges programnak ad otthont 2023. szeptember 17-én 10:00 és 16:00 óra között a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje – rovarfogó és egzotikus növények működését figyelhetik meg az érdeklődők egy mikroszkópon keresztül.