13

SZTE-TTIK Kari nyílt nap a Szent-Györgyi Albert Agórában 2022.01.15-én

Azon gondolkozol, hogy az SZTE TTIK-n tanulj tovább? Gyere el kari nyílt napunkra, és tudj meg többet képzéseinkről!

Időpont: 2022. január 15. (szombat) személyes jelenléttel 9:30-13:00 óra között 

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sgt. 23.)


Követsd eseményünket facebookon is!


Előzetes regisztráció nem lesz, a helyszínen fogunk feltenni a résztvevőknek néhány kérdést a továbbtanulási terveikkel, az érdeklődésükkel kapcsolatban. A válaszadás nem kötelező, de szívesen vesszük, ha ezzel segítik a szervezők munkáját a jövőt illetően.

 

Amennyiben megtisztelnek minket a részvételükkel, kérjük, hogy az alábbiakat tartsák be a saját és a többi résztvevő érdekében:

- minden résztvevőtől védettségi igazolványt kérünk, amelyet a helyszínen, a belépéskor fogunk ellenőrizni;

Kérjük, ne felejtsék otthon, mert ennek hiányában nem tudunk beengedni senkit!

- azok a 18 év alattiak, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, kizárólag olyan felnőtt kíséretében jöhetnek be a rendezvényre, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal és azt a helyszínen bemutatja a szervezőknek;

- a program teljes időtartama alatt, zárt térben, a labor- és intézménylátogatás idején is, mindenkinek kötelező az orvosi vagy FFP2 maszk viselése;

- igyekezzenek tartani a 1,5 méteres távolságot egymástól;

- több helyszínen helyezünk el kézfertőtlenítő szereket, kérjük, használják azokat;

kérjük, hogy betegen ne jöjjön a rendezvényre. Nagyon szívesen felvesszük Önnel a kapcsolatot egy tájékoztató erejéig, ha megküldi nekünk az elérhetőségét.

- kérjük, hogy a rendezvényünkön résztvevő külföldi állampolgárok tájékozódjanak a védettségi igazolványok elfogadási szabályairól, mert tőlük is kérni fogjuk az igazolást. Bővebb információ: Magyarország Kormánya - Védettségi igazolások (kormany.hu)

- az esemény adatkezelési tájékoztatóját itt találják: http://sci.u-szeged.hu/karunkrol/adatvedelem, de a helyszínen, nyomtatott formában is elolvashatják.

 

A programot a mindenkori – a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedéseknek, Korm. rendeleteknek, az SZTE hatályos szabályzatainak, valamint Szeged város intézkedéseinek megfelelően tartjuk meg.

 

Látványos eszközbemutatók, érdekes kísérletek!

Központi előadás: 12:00 órakor a Díszteremben, tartja: Dr. Pfeiffer Ilona oktatási dékánhelyettesBIOLÓGIA Intézet (KAMARATEREM, földszint):

9:30-13:00:

Tájékoztató a Biológia BSc, Biológus MSc és Biológia tanár képzésről. Előadó: Dr. Csontné Dr. Kiricsi Mónika egyetemi adjunktus, az SZTE TTIK Biológia Intézet Tanulmányi felelőse.


Bemutatók:

Pillanatképek a biológusok életéből:

- Mikrobák a mindennapokban;

- Örökítő anyag a főzőpohárban (DNS preparálás „házi” módszerekkel);

- Változó sokféleség;

- Csontokba zárt történetek

- A növények védekezésének vizsgálata

Közreműködnek: Dr. Igaz Nóra, Adamecz Dóra, Nagy-Mikó Bence, Vörös Mónika, Dr. Torma Attila, Dr. Kovács Etelka, Spekker Olga, Dr. Poór Péter, Dr. Ördög Attila, Czékus Zalán


Vetítések a háttérben:

- Bemutató a Biotechnológiai Tanszék kutatási témáiról.

- Bemutató a Biológus Tanszékek munkájáról és a biológushallgatók életéről

Friss Hírek

A tudás titkos kertje című kiállítás megnyitóján. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A Szegedi Tudományegyetem egyik legrégibb ősnyomtatványa, egy 1483-ban kiadott természetrajzi munka és több száz muzeális értékű könyv is része annak a kollekciónak, amely a Növénytani Intézet Gyűjtemény néven vált elérhetővé az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. A régi könyvekből A tudás titkos kertje címmel kiállítást is válogattak a könyvtár és az SZTE Növénybiológiai Tanszék munkatársai.