8

Sikeresen lezajlott az I.Biotechnológiai Szakmai Nap az SZTE Biológia Intézetében

Remek előadásokkal és érdekes témákban gazdag poszterszekcióval kezdődött a március a Biológia Intézetben - első alkalommal került megrendezésre a Biotechnológiai Szakmai Nap a Biológia Intézet, a Magyar Biotechnológus-hallgatók Egyesülete (MaBE) és a Doktoranduszok Országos Szövetsége Biológia és Kémia Tudományok Osztálya (DOSZ BéKTO) közös szervezésében.


A DOSZ BéKTO elnöke, Balázs Dóra nyitotta meg az eseményt, ezt követően Sepsi Zita, a MaBE elnöke mutatta be egyesületük tevékenységét. Mindkét szervezet egyik fontos pontja a hallgatók, doktoranduszok összefogása, ezáltal az esemény fő célja is egy szakmai találkozópont létrehozása volt, ahol az egyetemi hallgatók, kutatók és céges képviselők megismerhetik egymás témáit és teret kaphatnak a közös projektek, ötletek is.


11


A Szakmai Nap is bizonyította, hogy a biotechnológia tudományterülete rendkívül széleskörű: az Intézet Biotechnológiai, Mikrobiológiai és Növénybiológiai Tanszékei mellett többek között a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont, a Gabonakutató Nonprofit Kft,, a Biopeszticid Kft. és a BAY-BIO Biotechnológiai Divíziója is bemutatkozott a nap folyamán, de érkeztek résztvevők a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemről is.


A szervezők célja, hogy az esemény folytatásaként a jövőben is lehetőséget adjanak a szakmai kapcsolatteremtésre és az innovatív kutatási területek széles körben ismertté váljanak.


10b

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.