2023

A Biológiai Intézet mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollegánk, barátunk, Dr. Rákhely Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Biotechnológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, 2023. november 4-én, életének 64. évében elhunyt.

Dr. Hartmann Bálint (HUN-REN Energiatudományi Kutatóközpont; FKA)

Előadás és vitafórum

2023. október 26. (csütörtök) 16:00

SZTE TTIK Biológia Intézet

6726 Szeged, Közép fasor 52.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézete középiskolások számára felvételi előkészítő tanfolyamot indít biológia tárgyból.

A szakdolgozati börze célja, hogy megteremtse azt a közös légteret, ahol a szakdolgozót keresők és a szakdolgozni vágyók egymásra találhatnak.


Helyszín: SZTE TTIK BI, Közép fasor 52.

Időpont: 2023. október 10. 18 óra

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat kiemelkedő kutatási-fejlesztési teljesítmény ösztönzésére és elismerésére az MTA elnöke által felkért és az MTA köztestületi keretei között működő Kuratórium nyilvános pályázati rendszerben ítéli oda. Az ösztöndíjra 45. életévüket még be nem töltött, tudományos fokozattal rendelkező, de MTA doktora címet még nem szerzett személyek pályázhatnak.

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.