MCC_Egyetemi_Program_Juniorkepzes_1

Hamarosan lezárul a Mathias Corvinus Collegium Juniorképzésének felvételi időszaka

2021-től a Szegedi Tudományegyetem és a Mathias Corvinus Collegium (MCC) együttműködésével újabb lehetőségek nyílnak meg a tehetséges fiatalok előtt Szegeden. Az MCC negyedévszázados múlttal rendelkező tehetséggondozó intézmény, mely idén ősztől az SZTE-s hallgatók előtt is megnyitja kapuit.

Az első- és másodéves egyetemistáknak szóló Juniorképzés célja, hogy olyan magas színvonalú alaptudást biztosítson, amelyet tanulmányaik és jövőbeni karrierútjuk során magabiztosan használhatnak. A nyár folyamán már több SZTE-s diák is felvételt nyert a programba a legkülönfélébb karokról.

Mit érdemes tudni a Juniorképzésről?


  • Egyetemi tanulmányok mellett végezhető
  • Ingyenes Széchenyi téri lakhatás az MCC lakásokban
  • Kiemelt hangsúlyt kap a kreatív, nyitott, megoldásközpontú gondolkodásmód kialakítása, valamint a vitakultúra, érveléstechnika, önismeret fejlesztése
  • Kiváló szakemberek, hazai és nemzetközi oktatók kísérik figyelemmel a résztvevők tanulmányait és egyéni karrierútját
  • A jelentkezők neves szaktekintélyektől tanulhatnak, érdeklődésüknek megfelelően bővíthetik ismereteiket, és több idegennyelvből választhatnak kedvükre
  • Nemzetközi ösztöndíjprogramjaik által a jelentkezők a legrangosabb külföldi egyetemeken fejleszthetik tudásukat

A Juniorképzésre jelentkezni 2021. szeptember 12-ig lehet.

A felvételi eljárás részleteiről és folyamatáról bővebb információ itt olvasható: www.mcc.hu/juniorkepzes-felveteli. Az MCC-vel kapcsolatos hasznos információt az MCC honlapján: www.mcc.hu, valamint az MCC Egyetemi Program Facebook oldalán.


SZTEinfo

Friss Hírek

A tudás titkos kertje című kiállítás megnyitóján. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A Szegedi Tudományegyetem egyik legrégibb ősnyomtatványa, egy 1483-ban kiadott természetrajzi munka és több száz muzeális értékű könyv is része annak a kollekciónak, amely a Növénytani Intézet Gyűjtemény néven vált elérhetővé az SZTE Klebelsberg Könyvtárban. A régi könyvekből A tudás titkos kertje címmel kiállítást is válogattak a könyvtár és az SZTE Növénybiológiai Tanszék munkatársai.