sportfoto

FOTÓPÁLYÁZAT - sport, tudomány, vallás

Az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Sporttudományi Társaság országos, nyílt fotópályázatot hirdet két kategóriában: „Tudomány a sportban, sport a tudományban”  és „Hit/Vallás - Sport avagy Hitvallás és Sport”.

A tudomány a hit és a sport megjelenése egy képen sokféleképpen megvalósulhat. Ezt a sokféleséget helyezte fókuszába az alapításának 25. évfordulóját ünneplő Magyar Sporttudományi Társaság, amely országos nyílt fotópályázatot hirdetett.

 

Nevezni két kategóriában lehet:


1/ „Tudomány a sportban, sport a tudományban”. Ebben a kategóriában várják a tudomány különböző aspektusai és a sport, a testmozgás, a fizikai aktivitás közötti kapcsolatot bemutató művészi szintű fotográfiákat.

 

2/ „Hit/Vallás - Sport avagy Hitvallás és Sport”. Ennél a kategóriánál azokat a művészi szintű fotográfiákat fogják zsűrizni, amelyek az első látásra távolinak tűnő téma területeket kötnek össze és mutatják be a fényképezőgépek objektívjén keresztül.

 

A pénzdíjas - bruttó 500 000.-Ft összdíjazású - pályázat célja, hogy a fotográfia segítségével, annak nézőpontján keresztül találják meg, fedezzék fel, - akár a profi akár az amatőr fotósok szemszögéből - a sport és a tudomány, illetve a hit/vallás­-sport kapcsolatában rejlő, azokat az egyszeri és megismételhetetlen pillanatokat, amelyek érdekesek, de egyben művésziek.

A pályázat további célkitűzése, hogy a fényképezőgép objektívjén keresztül láttassák meg a kapcsolatot a (fotó)művészet, a tudomány, - a hit/vallás és a sport között.

 

 

A részletes felhívás és a feltételek elérhetőek itt.


SZTEinfo