CWUR_nyito

Kimagasló helyen az SZTE a Center for World University Rankings legfrissebb rangsora alapján

A Szegedi Tudományegyetem a (CWUR) 2022/2023-as toplistáján kimagasló helyen szerepel. Az idén közel 20 000 vizsgált intézmény közül a legjobb 3,5%-ba került, a világ egyetemei között. A vizsgált felsőoktatási intézmények közül a legjobb kétezer egyetemet rangsorolják, ahol a Szegedi Tudományegyetem idén világviszonylatban a 679. helyen áll. Az SZTE, a rangsor alapján, a hazai egyetemek között dobogós.

A tavalyi évhez hasonlóan, régiós rangsort is felállítottak a készítők. Az európai intézmények listáján a tavalyi évhez képest előre lépett, így a 275. helyen áll a Tisza-parti universitas. Magyarországi viszonylatban a legjobb háromban kapott helyet a Szegedi Tudományegyetem.

A CWUR 2022/2023-as, legújabb nyilvánosságra hozott listája hét szempont alapján rangsorolja az egyetemeket. A listát – többek között – az oktatás minősége (melyet az intézmény volt hallgatói által elnyert nemzetközi díjak alapján mérnek), a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, az idézési arány, a szabadalmak és a publikációk száma alapján állították össze.

A Center for World University Rankings (CWUR) listára a magyar egyetemek közül 7 került be a legjobb kétezer közé. A nemzetközi rangsorban olyan , szintén világszinten is elismert egyetemek között szerepel az SZTE, mint az olasz Rome Tre University vagy a pekingi Beijing University of Technology.

A rangsor élén három olyan egyetem áll, amely az Amerikai Egyesült Államokban található: első helyen a Harvard University, második helyen a Massachusetts Institute of Technology, harmadik helyen pedig a Stanford University áll.

A teljes lista itt elérhető: CWUR 2022/2023.

SZTEinfo

Friss Hírek

gyasz_gyertya

A Biológiai Intézet mély fájdalommal tudatja, hogy szeretett kollegánk, barátunk, Dr. Rákhely Gábor, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Biotechnológiai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense, 2023. november 4-én, életének 64. évében elhunyt.