Szent-Gyorgyi_Nobel-dij_j

Amit Szent-Györgyi Albert Nobel-díjáról tudni lehet

„Hazai tudománypolitika és nemzetközi elismertség. Szent-Györgyi Albert Nobel-díjának tudománypolitikai és nemzetközi eredői.” Ezzel a címmel tartott prezentációt az SZTE 17. Egyetemi Tavasz program-sorozatában „Tasiné Csúcs Ildikó Mária PhD történész, könyvtáros (SZTE Klebelsberg Könyvtár)”.

„Az előadásból kiderül, hogy milyen hazai és nemzetközi kapcsolatok segítették Szent-Györgyit a Nobel-díj elnyerésében. Mekkora szerepe volt ebben a szegedi egyetem híres orvostudósainak és a többi, jóval kevesebb hazai ajánlásnak? Áttekintjük az Orvosi Nobel-díj kritériumait és azt, hogy milyen politikai konfliktusokat eredményezett Szent-Györgyi számára a nemzetközi elismertség. Kutatásunkban a Nobel-díj hivatalos honlapját és több hivatalos adatbázist, számos más forrást is vallatóra fogtunk az izgalmas tények kiderítésére” – ajánlotta az érdeklődők figyelmébe az előadó – „Tasiné Csúcs Ildikó Mária PhD történész, könyvtáros (SZTE Klebelsberg Könyvtár)” – a 2022. május 9-én 17 órakor, az SZTE Rektori Épület, 5-ös termében tartott prezentációját.

SZTEinfo

Friss Hírek

Egy_huron_pendultek_a_Szegedi_Tudomanyegyetem_Biologia_Intezeteben

Különleges helyszínen adtak koncertet a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karának gitár tanszakos hallgatói. Az SZTE Biológia Intézet adott otthont a rendhagyó gitárkoncertnek, amit Egy húron pendülünk címmel rendeztek. A koncert a XXIV. Szegedi Nemzetközi Gitárfesztivál előeseménye, amit június 8. és 10. között tartanak.