biotech

Biotechnológiai Szakmai Nap az SZTE TTIK Biológia Intézetében

Az SZTE TTIK Biológia Intézet, a Magyar Biotechnológus-hallgatók Egyesülete és a Doktoranduszok Országos Szövetsége Biológiai és Kémiai Tudományok Osztály közös szervezésében Biotechnológiai Szakmai Nap kerül megrendezésre március 1-én 10 órától az SZTE TTIK Biológia Intézetében.

Az esemény célja a biotechnológia és az ehhez kapcsolódó tudományterületek népszerűsítése, az innovatív és izgalmas kutatási témák bemutatása a hallgatók és érdeklődők felé. A Szakmai Napon számos érdekes téma kerül előtérbe, többek között a Biológia Intézet tanszékei mellett a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont, a Gabonakutató és számos cég is képviseltetni fogja magát. Az előadások mellett poszterszekcióval is várjuk az érdeklődőket, ahol kötetlenebb beszélgetésekre és szakmai eszmecserékre nyílik lehetőség.

A poszterszekcióba február 22-ig várjuk a biotechnológiához kapcsolódó kutatási témákat, szakdolgozati és PhD helyeket bemutató posztereket! Regisztrációs űrlap: https://forms.gle/yngjMNnX5reXmqEv8

Az esemény ingyenes! A részletes programterv a honlapon és a Facebook esemény oldalán érhető el hamarosan.

Érdekes és színes előadásokkal és programokkal várunk mindenkit a Biológia Intézetben március 1-én 10 órától!

 

Esemény honlapja: https://sites.google.com/mbioteche.hu/biotechszakmainap

Esemény Facebook linkje: https://fb.me/e/3XVCzSXjx

Eseménnyel kapcsolatos kérdéseket a bekto@dosz.hu e-mail címre várjuk!

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.