ver1.2

ÚJRA Képzőművészeti Pályázat a Biológia Intézetben!

Vártad már, hogy újra kifejezhesd kreatív, művészi oldalad?
Most újra lehetőséget biztosítunk számodra, bármely képzőművészeti irányzatot is képviseled, mutasd meg a benned rejlő tehetséget!

A pályázat témája: „Szabadon”


Az alkotásokat 2024. április 7.-ig várjuk. A zsűri döntése alapján a legjobbakból kiállítást szervezünk április folyamán.

 

Hogyan pályázhatsz?

  • Pályázhatnak az SZTE Biológia Intézethez tartozó képzésekben részt vevő hallgatók és az Intézet munkatársai.
  • Pályázni kizárólag saját alkotással (grafika, festmény, kisplasztika, szobor, installáció stb.) lehet, ami rajz és festmény esetében max. A/3 méretű lehet, viszont kisplasztika, szobor és installáció esetében nem haladhatja meg a 30cm x 30 cm x 50 cm (sz, h, m) méretet.
  • A pályamű vagy műalkotás nem sérthet személyiségi és/vagy szerzői jogokat, védjegyet vagy egyéb szellemi tulajdont.
  • A pályamű vagy műalkotás leadáskor egy GDPR nyilatkozat aláírásával nyilatkozni szükséges a fenti feltételek teljesüléséről!
  • A zsűri által kiállításra kiválasztott pályaművek digitális formában is közlésre kerülhetnek.
  • A pályamű vagy műalkotás elkészítéséhez technikai megkötés nincs.

 

Milyen rajzokkal és műalkotásokkal nevezhetsz?

A pályázatra egy fő maximum 3 alkotással nevezhet az alábbi témában:

  • “Szabadon“


Határidő

  • Az elkészült alkotások leadásának határideje: 2024. április 7.
  • Az elkészült alkotásokat a Növénybiológiai Tanszék 218-s szobájában lehet leadni előzetes egyeztetés alapján a következő email címre: aordog@bio.u-szeged.hu és munkanapokon 8 és 16 óra között.

 

Díjazás

A pályázatra beküldött alkotások közül az SZTE Biológia Intézet zsűrije választja ki a nyertes műveket. A közönségdíjat a Biológia Intézet aulájában kiállított alkotásokra beérkező szavazatok számlálását követően hirdetjük ki.


Az 1., 2. és 3. helyezett, valamint a Közönségdíjas a Biológia Intézet által felajánlott értékes ajándékokban részesül.


Az eredményhirdetésre a helyezettek esetében a tárlat megnyitóján kerül sor. A közönségdíj átadását a kiállítást (a szavazás lezárultát) követően hirdetjük ki.


A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy benyújtott alkotásait az SZTE Biológia Intézet online és offline megjelenéseihez a pályázó nevének feltüntetésével szabadon felhasználja.

Az SZTE Biológia Intézet fenntartja a jogot, hogy amennyiben a pályázatra nem érkezik be megfelelő mennyiségű és minőségű pályamű, a nyeremények kiosztását megváltoztathatja.

A játékban résztvevők személyes adatait az SZTE Biológia Intézet harmadik fél számára nem adja ki.

 

Kapcsolat

Az SZTE Biológiai Intézet Facebook oldalán keresztül vagy e-mailben!


https://www.facebook.com/bioszeged

biologia.ttik@szte.hu

Friss Hírek

Kariko_Katalin_STI_KJA-1817

Karikó Katalin, az SZTE Nobel-díjas kutatóprofesszora szegedi látogatását színesítette az a rendhagyó növényismereti óra, amit a Füvészkertben tartottak a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az egyetem legújabb díját alapító kutatónő a tanóra után megismerkedett azokkal a botanikai ihletésű kerámiaszobor-tervekkel is, amelyek a Tudós nők ösvényét díszítik majd. Karikó Katalin a kukorica szimbólumot választotta magának.